COVID-19| Vara, la mare, fără cluburi, fără concerte și mâncare prin room-service?

Via: rfi.ro

Pandemia de coronavirus a lovit turismul ca un urgan. Pentru trimestrul doi este estimată o scădere cu 80%, spune la RFI Călin Ile, președintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România. Revenirea pe profit va dura aproximativ 9-12 luni, iar marile lanțuri hoteliere internaționale vor fi în avantaj pentru că vor inspira mai multă încredere, explică el. E de bun augur că se repornește activitatea economică din 15 mai, dar să sperăm că revine și cererea subliniază Călin Ile.

În privința sezonului estival va fi mai complicat. Cluburile vor rămâne închise și nu vor fi concerte. Potrivit lui Călin Ile, se lucrează cu autoritățile la un ghid de norme igienico-sanitare astfel încât să fie în siguranță atât clienții cât și angajații. Dacă nu vom avea voie să mâncăm în restaurant, hotelurile vor oferi room-service, mai spune președintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România.

Oricum, clienți nu vor fi mulți că e blocajul mental de călătorie, dar după 15 vor începe încet, încet, să călătorească. Sezonul estival, anul ăsta, va începe probabil după 15 iunie și în funcție de ce se întâmplă și pe plan medical și pe plan școlar, ce se întâmplă cu școlile. În acest moment, operatorii de pe litoral își pregătesc unitățile, așa cum pot eu, cu ce resurse mai au, cu ce oameni. Au nevoie de mare ajutor și din partea autorităților pentru că sunt multe lucruri neclare. Mă refer la plaje, la unitățile deschise, ce fel de acțiuni poți să faci, cluburile nu vor fi deschise, concerte nu se vor ține. Nu-i o perioadă foarte ușoară și de aceea poate că lucrăm mai mult decât atunci când eram cu hotelurile deschise.

Citește articolul pe rfi.ro