COVID19| Contrele politice ar putea vulnerabiliza și mai mult bătrânii

Via: rfi.ro

Scopul proiectului “Robotul telefonic pentru monitorizarea la domiciliu a vârstnicilor în perioada epidemiei de SARS-CoV-2” este să identifice persoanele de peste 65 de ani care au nevoie de ajutor. Concret, un robot telefonic va suna vârstnicii și le va adresa câteva întrebări pentru a putea identifica nevoile lor. Proiectul a fost aprobat printr-un Ordin al Ministerului de Interne și al DSU, dar acum este pus în așteptare spune Vlad Mixich, reprezentant al Observatorului Român de Sănătate Publică, ONG-ul care a propus aceast proiect. S-a întâmplat după ce deputata PSD, Lia Olguța Vasilescu, a acuzat guvernul că “vrea baza de date pentru două ONG-uri care au legatură cu partide politice”. Olguța Vasilescu cere pe pagina sa de Facebook retragerea ordinului semnat de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, ordin pe care l-a publicat sub forma a două imagini.

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate publică și membru al ONG-ului care a propus acest proiect, spune la RFI că acuzele Olguței Vasilescu sunt false, că munca pro bono a multor oameni vreme de câteva sătpmâni este irosită.

“Toate bazele de date, contactele persoanelor de peste 65 de ani care vor avea nevoie de ajutor, absolut toate sunt, de la început până la sfârșit, administrate de autoritățile publice, pe platformele IT ale autorităților publice, ale instituțiilor statului român”, subliniază Vlad Mixich.

Deputata PSD, Lia Olguța Vasilescu, acuză guvernul că “vrea baza de date pentru două ONG-uri care au legatură cu partide politice” și cere retragerea ordinului semnat de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.
Image source:
Olguta Vasilescu Facebook – captura foto

Citește articolul pe rfi.ro