Cristian Pîrvulescu, despre contestația la CCR: “PSD testează susținerea Guvernului”

Via: rfi.ro

„Ele sunt foarte înainte în Parlament, e posibil ca săptămâna viitoare să fie la votul final. Considerăm că este un conflict juridic de natură constituțională”, a mai spus Ciolacu.

El a precizat că PSD nu ia în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură pentru angajarea răspunderii pe cele trei proiecte de joi.

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat la RFI: “Este de fapt o decizie tactică a PSD care încearcă să evalueze două lucruri care e susținerea guvernului în momentul de față, inclusiv la Curtea Constituțională pentru ca după alegerile prezidențiale s-ar putea ca anumite echilibre să se fi rupt acolo și în al doilea rând să câștige timp.

Problema e că dacă această contestație nu va fi tranșată rapid de judecătorii constituționali, atunci legile respective nu vor putea să intre în vigoare.

Probabil că PSD a estimat că nu poate depune o moțiune de cenzură și că nu e momentul să facă asta și atunci încearcă să întârzie în acest fel guvernul pentru a-l pune apoi într-o situație dificilă și a-l ataca mai ușor începând de anul viitor.”

Citește articolul pe rfi.ro