Criză fără precedent în Spania. Se caută milioane de migranţi

Via: Newmoney.ro

Economia spaniolă va avea nevoie de „milioane şi milioane” de migranţi pentru a se menţine la nivelul actual şi vecinii ei trebuie să fie şi ei „pregătiţi să integreze” masiv populaţiile exilate, a declarat joi, la Paris, ministrul spaniol care răspunde de migraţie.

„Va trebui să pregătim societăţile pentru acest lucru. Să le explicăm că acest lucru este bun pentru ele, pentru copiii lor şi generaţiile care vin”, a mai spus ministrul. În prezent, a completat comisarul european pentru migraţie Ylva Johansson, există „o lipsă de încredere între populaţie şi responsabilii politici, la nivel european sau la nivel local” în privinţa acestei chestiuni.

    În cadrul unei discuţii privind perspectivele migraţiei, Johhansson a mai spus că „cetăţenii europeni vor să primească migranţi care au nevoie de protecţie internaţională şi persoane care vor contribui la economia noastră, dar sunt îngrijoraţi că nu va putea fi gestionată migraţia, că nu va putea fi controlată”. Ea a reamintit că anul trecut 2,5 milioane de migranţi au intrat în Uniunea Europeană, dintre care 150.000 „veniţi clandestin”.