Cum se va face în şcoli diferenţierea între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Cîmpeanu: Testarea COVID e plătită de stat

Via: Newmoney.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat luni seara că testarea COVID a cadrelor didactice și a elevilor care prezintă simptome va fi în continuare plătită de stat. Aproape 3 milioane de elevi au început luni noul an școlar, fiind al doilea an în care școala începe în pandemie.

Ministrul a mai spus că pentru moment nu există bază legală pentru a se face o diferențiere, la nivelul scenariilor generale, între cei vaccinați și cei nevaccinați. Există, totuși, o excepție, o situație anume în care se face diferențierea între elevii vaccinați și cei nevaccinați.

După cum se poate observa, în Ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății nu e niciun fel de discriminare între vaccinați și nevaccinați la nivelul scenariilor generale, niciun fel de diferențere. În momentul de față, până la 6 la mie, toți pot să meargă la școală.

Profesorii sunt plătiți în funcței de calitatea și volumul activității didactice prestate, nu sunt plătiți în funcție de sunt sau nu sunt vaccinați.

  Echipe mobile de vaccinare în şcoli

  Conform datelor oficiale, sunt vaccinați anti-COVID 177.801 de adolescenți din categoria de vârstă 12-19 ani.

  Ministrul Educației a mai anunţat că în curând vor exista echipe mobile care să se ocupe de vaccinarea anti-COVId-19 în școli. Acesta a precizat că discuțiile pe care le-a purtat astăzi i-au arătat o mare disponibilitate de vaccinare în rândul elevilor.

  Dacă ne păstrăm în acest trend strict matematic și nu facem eforturi pentru vaccinare și respectarea regulilor, matematic, în a doua juătate a lunii octombrie și Bucureștiul poate atinge rata de infectare de 6.

  În rândul personalului din învățământ, care e cea mai numeroasă categorie socio-rofesională vaccinată – 61%, mai mult decât dublul mediei naționale – lucrurile n-au avansat bine vara, s-au vaccinat puțin peste 8.000, dar în ultimele 10 zile s-au vaccinat 10.000 de elevi. Asta e foarte bine. Una din trei persoane vacinate la nivel național a fost elev.

  Din discuțiile pe care le-am avut azi am sesizat o intenție de vaccinare bună în rândul elevilor, motiv pentru care în scurt timp vom avea echipe mobile în școli pentru a-i vaccina pe cei care doresc, cu acordul exprimat al părinților. Va trebui să lansăm acele chestionare cu privire la disponibilitatea de vaccinare, cu răspunsuri simple. Pentru cei care vor să se vaccineze să existe echipe mobile de vaccinare”, a precizat Sorin Cîmpeanu.