DAL Travel: Cererea pentru circuite turistice a crescut cu aproximativ 20% în acest an

Via: Newmoney.ro

Din ce în ce mai mulţi turişti aleg expediţiile şi preferă mega-circuite de 2-3 săptămâni, iar cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 20% în 2022 comparativ cu primele 7 luni ale anului trecut, arată datele DAL Travel, unul dintre principalii touroperatori care organizează circuite turistice. În topul circuitelor cumpărate se află atât ţări din Europa, cât şi din America de Sud, Africa, Asia dar şi Australia şi Noua Zeelandă. Unul dintre cele mai lungi şi circuite cuprinde Australia, Noua Zeelandă şi Tasmania, are o durată de 23 de zile, se va desfăşura în noiembrie şi costă 7.340 de euro de persoană.

Turiştii fac rezervări pentru mega-circuite de 2-3 săptămâni precum Australia – Noua Zeelandă – Tasmania sau cele dedicate Americii Latine, Mexicului în sine dar şi pentru revelioanele care implică vizitarea mai multor ţări.

”Unul dintre cele mai lungi şi solicitate tururi este ”Expediţie în Oceania: Dragonii asiatici, Ţara Cangurilor, Muntele Cook şi diavolul Tasmanian”. Circuitul, care cuprinde Australia, Noua Zeelandă şi Tasmania, are o durată de 23 de zile, se va desfăşura în perioada 7-29 noiembrie şi costă 7.340 de euro de persoană. Mai mult decât o călătorie, o adevărată expediţie pe cel mai mic continent al lumii ocupat de un singur stat, Australia, într-o minunată ţară insulară, Noua Zeelandă, într-o lume aparte, frumoasă, veselă, în care fiecare zi aduce ceva complet nou pentru europeni. De la canguri şi koala, la Opera din Sydney, de la Munţii Albaştri la Marea Barieră de Corali, de la aborigeni şi maori, la cowboy, de la Auckland la Christchurch, de la pinguini la cazinoul din Melbourne, de la Hobart, la diavolul tasmanian, tot mai aproape de locul în care soarele răsare”, spun reprezentanţii companiei.

Revine în forţă şi circuitul Mexic-Guatemala-Honduras-Belize, care va costa 3.530 de euro. Traseul va începe la Mexico City, va continua cu Guatemala şi frumuseţile ei precum Lacul Atitlan, Chichicastenango şi extraordinarul Tikal, va ajunge în Honduras pentru Copan, o bijuterie de sit mayaş şi trecând prin Belize se va “opri” pe Riviera Maya pentru o bine venită relaxare. O splendidă incursiune în străvechile civilizaţii aztecă şi mayaşă, pe ritmuri alegre şi pline de veselie ale mariachilor, completată cu plajele de nisip auriu de pe litoralul Mării Caraibilor.

    Unul dintre cele mai solicitate tururi din Asia, o adevărata incursiune în Orientul Îndepărtat, o reprezintă circuitul de 15 zile în luna decembrie, care combină Coreea de Sud cu Japonia şi care va costa 3.680 de euro.

    ”Dacă spunem Coreea de Sud şi Japonia, ne gândim la tehnologia cea mai avansată, construcţiile cele mai îndrăzneţe şi oamenii pentru care munca este un cult, iar tradiţiile o a doua religie. Se adaugă poveşti despre samurai, shoguni, gheişe şi temple zen, amănunte despre istoria lor veche şi zbuciumată, o natură incredibil de frumoasă, arhitectura tradiţională care reflectă filozofia acestor popoare, bazată pe echilibrul şi armonia clădirilor cu mediul natural în care sunt construite, simbolismul grădinilor şi calmul transmis de ceremonia ceaiului, pentru o experienţă completă, într-un circuit deosebit”, mai spun ei.

    Un circuit unic pe piaţa turistică din România îl reprezintă un periplu prin Africa de Vest: Sierra Leone, Guinea, Guinea-Bisau, Gambia şi Senegal, în foste colonii franceze, engleze şi portugheze, se va desfăşura pe parcursul a 18 zile şi va costa 4.980 euro. Aventura va începe în Freetown, capitala Sierra Leone, va continua cu peisajele rurale şi satele tradiţionale din Guinea şi Guinea-Bissau, cu peisajele spectaculoase ale Gambiei şi satele tradiţionale ale grupurilor etnice până în Dakar, capitala Senegalului.

    Alte circuite cu durata de aproximativ două săptămâni aflate în topul preferinţelor sunt ”Mexic – Marele Circuit” (14 zile), Incursiune în America de Sud: Peru – Bolivia – Chile – Argentina – Uruguay – Brazilia (17 zile), ”Vietnam – Marele circuit” (15 zile), respectiv ”Vietnam – Laos – Cambogia” (18 zile), ”Peru – Amazonia” (14 zile), ”Peru – Nazca – Colca” (14 zile), ”Mexic – Cuba” (16 zile), ”Mexicul Colonial – Dia de los Muertos” (15 zile), ”Mexic – marele circuit” (15 zile).

    Printre cele mai lungi programe de Revelion se numără ”Revelion pe coasta de sud a Golfului Mexic” (15 zile), ”Revelion în Kenya, Tanzania şi Zanzibar” (13 zile), ”Revelion în Insulele Azore şi Madeira” (13 zile), ”Revelion în Africa de Sud & Cascada Victoria” (14 zile), ”Revelion în Indonezia: Insula Bali şi Insula Lombok” (14 zile), ”Revelion Thailanda – Malaezia – Singapore” (13 zile), ”Revelion Mexic – Guatemala – Honduras” (16 zile) şi ”Croazieră de Revelion în Marea Caraibilor” (18 zile).