Dan Barna: Preşedintele Klaus Iohannis ne-a cerut să îl susţinem pe Vlad Voiculescu

Via: Newmoney.ro

Vicepremierul Dan Barna a declarat că, la întâlnirea de miercuri de la Cotroceni a liderilor coaliţiei cu preşedintele Klaus Iohannis pe marginea PNRR, şeful statului a spus foarte clar că este nevoie de o susţinere a Ministerului Sănătăţii şi implicit a lui Vlad Voiculescu.

„Pe un subiect sau altul evident că pot să existe puncte de vedere, pentru că din asta se constituie o guvernare de coaliţie. Sunt puncte de vedere, le dezbatem şi luăm întotdeauna decizia pe care o considerăm la momentul respectiv cea mai înţeleaptă. De altfel, în acest context este şi discuţia pe care am avut-o ieri la Cotroceni cu preşedintele, cu premierul Cîţu, cu liderii celorlalte partide din coaliţie, unde şi preşedintele a fost foarte clar: este nevoie de o susţinere pentru Ministerul Sănătăţii, este nevoie de o susţinere şi ne-a cerut să îl susţinem pe Vlad Voiculescu, tocmai pentru că prima linie a temei sociale în momentul acesta în România este această pandemie şi lupta cu COVID. Or, în acest context, e foarte clar că Guvernul şi coaliţia suntem aliniaţi, cu toţii, pe acest mesaj foarte clar: România are nevoie de sprijin şi de înţelegere a cetăţenilor că vaccinul este soluţia necesară, iar până atunci măsurile de distanţare rămân valabile şi necesare”, a afirmat Dan Barna joi la Digi 24.

Ce spune Barna despre remanierea lui Vlad Voiculescu

Referitor la o posibilă remaniere a lui Vlad Voiculescu şi întrebat dacă acest lucru va fi considerat necesar de către premierul Florin Cîţu, copreşedintele USR-PLUS a precizat că nu a fost nicio discuţie în acest sens în coaliţie.

„Această temă, din nou, este o temă prezentată doar în presă. Nu s-a discutat niciun moment, nu s-a verbalizat un astfel de scenariu în niciuna din întâlnirile din cadrul coaliţiei sau din cadrul Guvernului”, a explicat vicepremierul.

    Acesta a catalogat ca fiind o „activitate normală” prezentarea acelui raport săptămânal cu activităţile Guvernului pentru pregătirea în faţa valului al treilea al pandemiei, anunţat de Florin Cîţu.

    „În discuţia din guvern de ieri premierul a propus, într-un context mai larg, în care miza aceasta, ca toate activităţile relative campaniei de vaccinare să fie cunoscute şi să ajungă cât mai bine la cetăţeni, a solicitat ministrului Sănătăţii o raportare şi o planificare, practic, pentru perioada următoare a activităţilor legate de ceea ce înseamnă toată această luptă cu pandemia. Este o chestiune pe care am agreat-o – sunt şi eu în coordonarea acestei activităţi – am agreat ca şi la nivelul Ministerului Sănătăţii să fie o conferinţă de presă săptămânală, tocmai pentru a fi cât mai accesibile media şi cetăţenilor aceste informaţii legate de activităţile pe care le desfăşoară Ministerul Sănătăţii în contextul luptei cu pandemia”, a conchis Dan Barna.

    Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a avut în primă lectură, în şedinţa de miercuri, un memorandum cu tema cu tema Monitorizarea şi evaluarea complexă pe bază trimestrială a acţiunilor întreprinse de Guvern pentru îndeplinirea programului de guvernare, activităţii ministerelor şi disiminarea rezultatelor.

    Şeful Executivului a adăugat că vrea ca fiecare ministru să facă fişe asumate şi completate cu măsurile bugetate de Guvern şi cele de reformă. Cîţu a mai spus că vrea ca memorandumul să fie aprobat în reuniunea de săptămâna viitoare de la Palatul Victoria.