Deputatul USR Emanuel Ungureanu îl acuză, pe ministrul Sănătăţii că a dat 1 milion de euro OMS

Via: rfi.ro

Deputatul USR a anunţat, miercuri, că va sesiza Agenţia Naţională de Integritate şi DNA, considerând că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se află într-un “grav conflict de interese” prin semnarea unui contract pentru consultanţă cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii

“Iată ce scrie în contractul de consultanţă între Rafila şi OMS! Rezultat 3.1 – ‘Revizuirea legislaţiei privind cadrul strategic pentru reforma managementului serviciilor de sănătate şi al resurselor umane’. Sună pompos nu?
Buget alocat: 998.550 euro – încă 1 milion de euro către OMS dat de Rafila. Ce credeţi că va face OMS pentru aceşti bani? Vă ţineţi bine? Va elabora un ‘text de lege’ pentru modificarea Legii 95/2006 prin ordonanţă de urgenţă şi va face criterii de competenţă, pentru ocuparea funcţiilor de conducere din sănătate (pe care oricum Rafila le numeşte politic, ca la Spitalul Judeţean Timişoara) precum şi criterii de calitate pentru formare în managementul serviciilor de sănătate (pentru care avem o altă instituţie care se numeşte Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare)”, afirmă deputatul Ungureanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
“Aşadar, Rafila, deputat, membru al comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, plătit de statul român să iniţieze legi şi să îmbunătăţească cadrul legislativ în domeniul sanitar, aruncă 1 milion de euro, pe consultanţă, către unii care nu ştiu mai nimic despre legea 95/2006 şi problemele reale ale sistemului nostru medical. 1 milion de euro pentru 15-20 pagini scrise frumos la calculator pentru o ordonanţă de urgenţă (a câta oare în sistemul sanitar) care va fi modificată oricum de Parlament. 50.000 euro/pagină scrisă”, mai afirmă Emanuel Ungureanu.

Citește articolul pe rfi.ro