Dezvoltatorul de proiecte imobiliare Iulius intră pe piaţa de producţie industrială

Via: Newmoney.ro

”Reprezintă materializarea unui obiectiv al dezvoltatorului ieşean în real-estate de a-şi diversifica portofoliul, cu orientare spre segmentul producţiei industriale, de nişă”, arată un comunicat.

Iulius este singurul dezvoltator şi operator român de proiecte imobiliare de tip mixed – use şi, totodată, unul dintre liderii pieţei office, cu o experienţă de peste 20 de ani în real-estate.

Compania ieşeană a vizat extinderea activităţii către alte domenii, mai exact către segmentul de producţie. În prezent, este acţionarul majoritar al Carbochim, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România.

  ”Ocupăm o poziţie dominantă pe piaţa imobiliară din România şi ne-am dorit să ne extindem aria de expertiză către producţie, cu aceeaşi implicare şi pasiune. Astfel, considerăm că achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al Carbochim Cluj-Napoca reprezintă o decizie strategică în activitatea noastră şi, totodată, o provocare. Carbochim are o experienţă notabilă în domeniu, de peste 70 de ani, şi credem în capacitatea sa de dezvoltare. Suntem convinşi că îmbinând know-how-ul Carbochim cu viziunea şi experienţa în property management ale Iulius vom realiza obiectivul nostru comun, acela de a consolida strategia de creştere şi de a aduce plus-valoare portofoliului”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.

  Operarea Carbochim va fi asigurată de aceeaşi echipă care s-a implicat în dezvoltarea fabricii de până acum. Activitatea de producţie, comercializare şi distribuţie nu va fi afectată şi nu vor fi disponibilizări.

  Carbochim produce corpuri abrazive cu liant ceramic, bachelitic, magnezitic şi elastic, discuri abrazive de debitare şi debavurare, dar şi abrazivi pe suport de hârtie, pânză, şi neţesut, utilizate atât în industria prelucrătoare şi construcţii, cât şi cu uz general şi retail.

  În prezent, Carbochim are dezvoltat un sistem de distribuţie care acoperă toate zonele geografice ale ţării, dar şi puternice legături comerciale către ţări precum Cehia, Polonia, Ungaria, Elveţia, Belgia, Germania, Italia.

  Iulius este un dezvoltator şi operator de proiecte de tip mixed-use din România, cu un portofoliu operaţional care cuprinde peste 300.000 mp de spaţii de retail şi 146.200 mp de spaţii office.

  Compania a creat reţeaua naţională Iulius Mall, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava) şi ansamblurile mixte Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara, cu un trafic anual de peste 68 milioane de vizitatori. Pe segmentul office, Iulius se numără printre cei mai mari dezvoltatori şi operatori de spaţii de birouri, având 12 clădiri clasa A integrate în proiecte mixte.

  Anul trecut, Iulius şi Atterbury Europe au inaugurat proiectul Iulius Town, care a presupus intregrarea Iulius Mall Timişoara într-un proiect de regenerare urbană. Este cea mai mare investiţie din vestul ţării, în valoare totală de 442 milioane de euro.