Două trenuri s-au ciocnit în Gara Ploiești Triaj. 11 persoane au fost rănite – FOTO

Via: Newmoney.ro

UPDATE 19.30: Pasagerii din trenul personal implicat, miercuri, în accidentul feroviar din Ploieşti, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost preluaţi de o altă garnitură pentru a-şi continua drumul, informează ISU Prahova.

„37 de persoane, din care 3 minori, refuză transportul la spital. Cele 37 de persoane au început deplasarea cu o garnitură către destinaţie”, precizează ISU Prahova.

_____

Unsprezece persoane au fost rănite în urma unui accident feroviar produs miercuri după amiază în gara Ploieşti Triaj, unde două trenuri s-au ciocnit. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale. Unul dintre răniţi are politraumatisme şi a fost preluat de un elicopter SMURD, pentru a fi adus în Capitală.

  Echipa CBRN a fost trimisa la fata locului, imediat după primirea apelului la 112, înainte ca forţele ISU să ajungă în zonă. Măsura a fost necesară întrucât nu se cunoştea natura încărcăturii trenului de marfă.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au fost solicitaţi să intervină, miercuri după-amiază, în gara Ploieşti Triaj, în apropierea municipiului Ploieşti, unde două trenuri au deraiat.

  La locul accidentului au fost trimise patru ambulanţe SMURD, una de terapie intensivă, o ambulanţă pentru victime multiple, două echipaje de descarcerare şi două echipaje de stingere. IGSU a anunţat că în sprijinul echipejelor prahovene, la faţa locului a fost trimisă şi echipa CBRN a Unitatii Speciale de Intervenţie in Situatii de Urgenta. De asemenea, un elicopter SMURD se deplasează in zonă.

  Precizările CFR Călători

  Reprezentanţii CFR Călători precizează că trenul Regio 5008 Buzău – Bucureşti Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator privat, garnitura de călători având viteza de 20 de kilometri pe oră în acel moment, întrucât urma să oprească în staţia Ploieşti Triaj. Traficul feroviar este întrerupt, iar 10 trenuri de călători vor circula pe ruta deviată Brazi – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud.

  Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, miercuri, jurul orei 15:45, între staţiile Ploieşti Sud – Ploieşti Triaj, trenul Regio 5008 Buzău – Ploieşti Sud – Bucureşti Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat.

  În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind iniţiate procedurile de oprire în staţia Ploieşti Triaj.

  Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate şi avea la bord circa 50 de călători.

  Traficul este întrerupt pe distanţa Ploieşti Sud – Ploieşti Triaj şi se circulă pe rută deviată. Astfel, 10 trenuri de călători vor circula pe ruta deviată Brazi – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud.

  Călătorii din trenul Regio 5008 vor fi preluaţi din staţie cu trenul Regio 3008.

  „Sunt estimate întârzieri de peste 50 de minute. Organele de cercetare aflate la faţa locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest accident şi îi asigură că toate măsurile întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă”, mai spun reprezentanţii CFR Călători.