Englezii vor primi gratuit, săptămânal, câte două teste rapide COVID-19

Via: Newmoney.ro

Englezii vor primi gratuit, săptămânal, câte două teste rapide COVID-19, ca parte a extinderii programului de testare al guvernului britanic.

Măsura va fi implementată începând de vineri.

Kiturile, care pot da rezultate în aproximativ 30 de minute, vor fi disponibile gratuit la centrele de testare, în farmacii şi prin poştă.

Testele sunt oferite deja în şcoli şi familiilor elevilor şi celor care trebuie să îi părăsească locuinţele pentru a merge la serviciu.

  Testele rapide sunt destinate celor care nu prezintă simptome de COVID-19 şi pot fi făcute acasă.

  În cazul unui rezultat pozitiv, persoana în cauză şi cei cu care locuieşte în aceeaşi casă trebuie să se auto-izoleze. Ei pot ulterior comanda un test PCR, efectuat în general în cazul simptomaticilor. Dacă la acest test rezultatul este negativ, perioada de carantină se încheie.

  La jumătatea lunii februarie, erau efectuate zilnic aproximativ 250.000 de teste rapide, iar numărul acestora a ajuns la 1 milion pe zi, la finalul lunii martie.

  Dr. Susan Hopkins, director al Public Health England, a spus că testarea rapidă poate descoperi cazuri care altfel nu ar fi depistate, ajutând în acest fel la întreruperea lanţului de transmitere a bolii.

  Cele mai recente date arată că, din 4,2 milioane de teste făcute în şcoli şi facultăţi, în săptămâna 18 – 24 martie, 4.502 au avut rezultat pozitiv.

  Până în prezent, în Marea Britanie au fost înregistrate peste 4,35 de milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 126.800 de decese asociate. Peste 31,5 milioane de oameni au primit cel puţin o doză de vaccin.