Estonia trimite o saună mobilă soldaților ucraineni aflaţi pe front

Via: Newmoney.ro

Estonienii şi-au sporit sprijinul deja extins pentru armata ucraineană prin livrarea unei saune mobile pentru soldaţii care îndură iarna friguroasă pe linia frontului.

Sauna instalată pe un vehicul militar a fost recent trimisă armatei ucrainene, alături de o instalaţie pentru duşuri şi o spălătorie în alte două camioane, potrivit relatărilor canalului public estonian ERR şi săptămânalului de ştiri Maaleht.

„Este o facilitate cu trei instalaţii care le permite soldaţilor să meargă la saună, să facă un duş şi apoi să se odihnească. Şi, în acelaşi timp, să-şi spele şi să-şi usuce hainele”, a declarat dezvoltatorul tehnic Siim Nellis, înainte ca echipamentul să fie trimis din Estonia. „Este un lucru foarte important pentru a menţine un moral bun şi o sănătate bună”, a adăugat el.

Prima unitate care va primi sauna mobilă este un batalion de voluntari ucraineni care se luptă cu unităţi ruse pe linia frontului din luna martie. Potrivit Agerpres, cele trei camioane care includ sauna, duşurile şi spălătoria pot fi mutate sau deghizate cu plasă de camuflaj pentru a evita atacurile ruse.