Flurona – gripă și covid simultan | Dr. Adrian Marinescu: Bolnavii cronici și copiii sub 5 ani, mai vulnerabili

Via: rfi.ro

” Despre flurona am vorbit și în pandemie, doar că atunci circulația virusurilor gripale era mult limitată și cazurile erau excepționale la nivel mondial. Este o denumire care se referă la cele două virusuri. Înseamnă că ele sunt prezente concomitent . (…) Poate că se pune întrebarea <De ce vorbesc acum?>.Pentru că sunt în alertă epidemică, pentru că sunt foarte aproape de epidemie de gripă și mă aștept ca de acum să am mai multe cazuri combinate. mai ales la cei care nu se vaccinează”, explică medicul Adrian Marinescu.

Potrivit medicului, în cazul unei duble infecții este prezentă o simptomatologie mult mai agresivă, cu o intensitate a durerilor care este clar diferită de gripă, cu dureri musculare, articulare, cu dureri de cap dar mult mai intense.

“Sigur că testarea este cea care pune diagnosticul, însă mai important decât că am simptomatologia zgomotoasă este riscul de apariție a complicațiilor, mai ales la persoanele vulnerabile, cu boli cronice, cu o anumită vârstă. Și atenție la copiii mici, cu vârste sub 5 ani, nu neapărat pentru că ar dezvolta forme severe, dar trebuie să fie monitorizați. La copii apar de obicei și simptomele digestive.”, mai spune medicul Adrian Marinescu.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL:

Citește articolul pe rfi.ro