FMI: Omenirea riscă o nouă mare criză economică

Via: rfi.ro

Diferențele dintre țări s-au estompat în ultimele două decenii, dar decalajele s-au accentuat la nivel național, a avertizat Kristalina Georgieva, la o conferință organizată la Washington. Șefa FMI a dat exemplul Marii Britanii: :

“În Marea Britanie, de exemplu, 10% controlează o bogăție echivalentă cu cea controlată de jumătate din populație. Această situație se reflectă și la nivelul Organizației pentru Cooperare Economică, unde veniturile și decalajele economice au atins un nivel record” a afirmat Georgieva, citată de The Guardian.

Criza climatică și apucăturile protecționiste ale marilor puteri (accentuate de Donald Trump) vor face ca următorii zece ani să fie marcați de tensiuni sociale și implicit de volatilitate pe piețele financiare, a atras atenția șefa FMI, care a făcut apel la o revizuire de esență a sistemului global comercial, derutat de tensiunile dintre SUA și Europa sau SUA și China.

“Dacă ar fi să identific o anumită temă pentru începutul noului deceniu, ar fi incertitudinea crescândă”, a mai spus Georgieva.

Citește articolul pe rfi.ro