Fostul primar din Ekaterinburg a fost reținut pentru „discreditarea” forțelor armate rusești

Via: rfi.ro

„De ce să plec? Sunt atașat de acest pământ, m-am născut și am crescut aici. Nu mă voi mișca nici măcar un milimetru. Îmi iubesc țara, înțeleg toate riscurile, dar nu pot pleca de aici, chiar dacă asta ar însemna să mă pun la adăpost. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată”, a declarat anterior Evgeni Roizman, potrivit publicației independente de limbă rusă, Meduza.

Politicianul este acuzat că a „discreditat” public armata rusă. El a fost arestat în temeiul unui articol din Codul penal al Federației Ruse privind discreditarea armatei. Acest lucru a fost specificat de însuși Roizman când a fost scos din apartament de poliție, scriu jurnaliștii ruși.

„Cazul a fost deschis de fapt pentru o singură frază: invazia Ucrainei… Am spus-o peste tot și o voi spune acum”, a declarat Roizman. Potrivit acestui articol de lege, el riscă până la trei ani de închisoare.

Roizman a fost deja amendat de trei ori în temeiul acestui articol pentru un tweet, o postare pe telegram și un clip pe youtube. În total, politicianul a plătit până acum 150 de mii de ruble, aproximativ 2.500 de euro.

Citește articolul pe rfi.ro