Fraudă de milioane de euro cu măști anti-Covid în Germania

Via: rfi.ro

După cum a declarat autoritatea fiscală din Hamburg, într-un comunicat de presă, în loc să-și platească taxele aferente către stat, acuzatul a cumpărat mașini și ceasuri de lux.

Circa două milioane de euro, ceasuri Rolex și câteva mașini sport au fost confiscate în timpul perchezițiilor efectuate la 13 aprilie, iar principalul suspect este arestat preventiv.

Germanul ar fi vândut 23 de milioane de măști Ministerului Federal al Sănătății în luna mai, anul trecut, împreună cu trei complici. Vânzările au fost realizate printr-o companie administrată în comun, care era de fapt activă în comerțul cu autoturisme.

În total, suspecții au cerut 109 milioane de euro pentru măști, ceea ce inseamnă mai mult de patru euro pe mască. Ei ar fi trebuit să remită fiscului circa 4.000.000 euro, din venituri. Însă în loc să plătească impozite, ei au investit banii în mașini de lux, printre care Rolls-Royce, Lamborghini și Bentley.

„Acest caz deosebit de îndrăzneț arată că pandemia Corona este, din păcate, exploatată și de criminali”, a declarat Andreas Dressel, senatorul de finanțe din Hamburg. El a vorbit despre „fapte și făptași dăunători comunității”.

Conform autorităților fiscale, anchetele nu au fost încă finalizate. Bărbatul arestat se confruntă cu o pedeapsă cu închisoarea, cuprinsă între șase luni și zece ani.

Citește articolul pe rfi.ro