Greve de amploare în Marea Britanie. Mii de angajaţi ai sistemului feroviar britanic vor întrerupe lucrul de Crăciun

Via: Newmoney.ro

Mii de angajaţi ai sistemului feroviar britanic vor organiza noi greve în următoarele două luni, pe fondul unei dispute îndelungate cu privire la salariu, a anunţat marţi sindicatul RMT, semnalând o întrerupere a călătoriilor înainte şi după perioada sărbătorilor de Crăciun.

Peste 40.000 de angajaţi ai sistemului feroviar britanic vor intra în grevă în zilele de 13-14, 16-17 decembrie, 3-4 şi 6-7 ianuarie, a anunţat RMT într-un comunicat, după ce discuţiile cu operatorii de trenuri s-au încheiat fără o rezoluţie.

”Această ultimă rundă de greve va arăta cât de importanţi sunt membrii noştri pentru conducerea acestei ţări şi va transmite un mesaj clar că dorim un acord optim în ceea ce priveşte siguranţa locului de muncă, salariul şi condiţiile de la locul de muncă”, a declarat secretarul general al RMT, Mick Lynch.

Angajaţii sistemului feroviar din Marea Britanie au organizat mai multe greve în acest an, inclusiv cea mai mare grevă ţării din ultimele decenii în timpul verii. Astfel, ei au cerut salarii mai mari în contextul crizei costului vieţii, relatează Reuters, potrivit News.ro.

    RMT a suspendat anterior grevele planificate pentru începutul lunii noiembrie pentru a permite negocierilor să soluţioneze disputa, însă sindicatul a precizat marţi că şefii din industrie nu au reuşit să ofere noi oferte de salarizare. Rail Delivery Group, care reprezintă operatorii de trenuri, a anunţat drept răspuns că cele două părţi au făcut ”progresuri reale” în negocierile recente care au dus la ”conturarea unui acord credibil” pentru prima dată în câteva luni.

    ”Solicităm sindicatului RMT să rămână la masa negocierilor, să coopereze cu noi în vederea obţinerii unui acord echitabil şi să pună capăt unei dispute care dăunează pasagerilor, industriei şi membrilor acestora”, a specificat Rail Delivery Group, avertizând cu privire la întreruperile călătoriei în preajma Crăciunului.