Grupul saudit Aramco a atras 25,6 miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică iniţială din lume

Via: Newmoney.ro

Gigantul producător saudit de petrol Aramco a stabilit preţul acţiunilor sale la nivelul superior al intervalului ţintit, în cea mai mare ofertă publică iniţială din lume în care a atras 25,6 miliarde de dolari, peste recordul anterior, de 25 de miliarde de dolari, atins de grupul chinez de comerţ electronic Alibaba în 2014, relatează Reuters.

Preţul stabilit de Aramco în cadrul ofertei este de 32 de riali (8,53 dolari), la nivelul superior al intervalului indicativ, au declarat trei surse apropiate situaţiei.

Aramco, evaluată la 1.700 de miliarde de dolari

La acest nivel, grupul Aramco este evaluat la 1.700 de miliarde de dolari, depăşind confortabil Apple, care este cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume. Dar listarea, aşteptată mai târziu în această lună, la bursa din Riad, este cu mult sub evaluarea de 2.000 de miliarde de dolari dorită iniţial de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman.

Arabia Saudită s-a bazat pe investitori interni şi regionali pentru vânzarea unei participaţii de 1,5% la grupul Aramco, după interesul scăzut atras în străinătate, chiar şi la o evaluare redusă la 1.700 de miliarde de dolari.

    Surse au declarat pentru Reuters că Aramco ar putea exercita o opţiune care îi permite să mărească valoarea vânzării de titluri la un nivel maxim de 29,4 miliarde de dolari.

    Aramco a refuzat că comenteze preţul ofertei.

    Citește articolul pe Newmoney.ro