Încă un pas pentru eliminarea pensiilor speciale

Via: rfi.ro

Dacă modificarea va fi adoptată și de plen, ar urma să rămână fără privilegii parlamentarii, judecătorii, procurorii, personalul auxiliar din justiție, judecătorii Curții Constituționale, funcționarii parlamentului și ai Curții de Conturi, aviatorii, diplomații, foștii șefi de stat, membrii Academiei Române, Avocatul Poporului dar și aleșii locali.

Impactul bugetar al pensiilor speciale este de aproximativ 7 miliarde de lei anual, beneficiari fiind în jur de 185 de mii de persoane. Dintre acestea peste 9 mii sunt civili, aproximativ 76 de mii sunt militari, iar restul de circa o sută de mii poliţişti.

Consiliul Superior al Magistraturii reacționează din nou privind o eventuală eliminare a pensiilor de serviciu. Remunerația adecvată este o componentă a independenței justiției subliniază CSM care precizează că nu va “tolera sub nicio formă” afectarea statutului magistraților și încălcarea independenței acestora.

Săptămâna trecută reprezentanţii mai multor sindicate şi asociaţii ale beneficiarilor acestor pensii au cerut respingerea actelor normative inițiate de PNL și USR.

Citește articolul pe rfi.ro