Încep vacanțele de vară în Grecia, fără restricții sanitare. Ce destinații preferă românii

Via: Newmoney.ro

Vacanțele în Grecia organizate de Hello Holidays în 2022 încep pe 13 mai, primii turiști ai agenției ajungând în Halkidiki, pentru o săptămână, care a costat de la 109 euro/persoană. Pe 14 mai, o altă cursă charter autocar pleacă spre Riviera Olimpului, iar de săptămâna viitoare încep cele spre Evia, Thassos, Pelion, în total zece destinații cu transport autocar și șase pe zbor charter sau de linie spre Creta (Heraklion și Chania), Rhodos, Zakynthos, Peninsula Peloponez, Mikonos.

Noutățile anului sunt insulele Skopelos, Alonissos și Skiathos, în timp ce Pelion a fost reintrodusă, la cererea turiștilor care au vizitat-o în anii trecuți ori a iubitorilor de vacanțe în Grecia care își doresc destinații noi an de an.

Cele mai căutate zone de vacanță din Grecia sunt, din rezervările de până acum, Skiathos, Thassos, Halkidiki. În debutul sezonului pentru Grecia Hello Holidays are reduceri de 20-30% pentru unele pachete de vacanță și pe parcursul verii lansează și alte campanii de reduceri, împreună cu partenerii locali, pentru toate structurile de cazare, de la studiouri și hoteluri la vile situate pe malul mării.

“Grecia este la noi irezistibilă, am putea spune, anul acesta. Ne așteptăm să avem cel mai mare număr de turiști din ultimii ani nu numai datorită ofertelor din anul aniversar pentru destinația de început, ci și pentru că autoritățile elene au renunțat la orice condiție de intrare specifică situației din ultimii doi ani”, declară Denisa Oprea, director de marketing Hello Holidays.

    În Spania pornesc din Malaga și vizitează Marbella, Gibraltar, Cordoba, Sevilla, Granada, Tanger, Ronda, Mijas, Puerto Banus, iar în Insula Evia au un sejur la soare, prețurile pornind de la 297 de euro/persoană, respectiv 175 de euro/persoană.

    “Prelungim sezonul turistic și, în același timp, oferim turiștilor posibilitatea să vadă aceste destinații, care au prețuri mai mari în lunile de vară, într-o perioadă când sunt accesibile și clima este foarte bună pentru vizite. Au opt zile la dispoziție pentru vizite pe îndelete în orașele de pe traseul fiecărui circuit, dar și pentru plajă, pentru că temperaturile în septembrie și octombrie sunt în continuare ridicate”, precizează directorul de marketing al Hello Holidays.

    Cât costă o vacanță în Turcia

    Pentru vacanța de vară în Turcia, agenția organizează sejururi cu avionul și autocarul și toate hotelurile din portofoliu sunt disponibile și celor care preferă transportul individual, din ce în ce mai mulți în ultimii ani. Spre Antalya, zborurile au început odată cu vacanța de Paște, spre Dalaman, aeroportul pentru destinațiile Marmaris, Fethyie și Sarigerme, încep din 12 iunie, iar spre Bodrum, care acoperă și zona Kusadasi, din 19 iunie.