”Închisorile din Turcia sunt pline de profesori, academicieni și jurnaliști” – interviu cu Mustafa Oz, directorul Liceului de Informatică Bucureşti

Via: rfi.ro

O nouă de cerere de extrădare, formulată de autoritățile de la Ankara pe numele unui cetățean turc aflat în România. După cazul profesoarei de limba engleză acuzată de terorism, caz în care justiția română a refuzat extrădarea, președintele Instituției de Învățământ Lumina, Fatih Gursoy, a fost ridicat, marți, de la domiciliul său din Capitală, în urma unei cereri de extrădare a autorităților din Turcia.

Gursoy a mers mai întâi la parchet pentru audieri, iar ulterior, va fi dus la Curtea de Apel București, unde se va judeca cererea de extrădare.

El se află din 2011 în România și are permis de ședere pe termen lung, valabil până 2022.

Oz: În Turcia, cei acuzați de terorism sunt torturați

Într-un interviu acordat RFI, Mustafa Oz, directorul Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, parte a centrelor de studiu ”Lumina”, spune că extrădările pe numele unor cetățeni turci vor continua atât timp cât Recep Tayip Erdogan se va afla la conducerea Turciei.

”Acești oameni sunt acuzați de terorism pentru simplul fapt că nu sunt de acord cu politicile lui Erdogan”, spune Mustafa Oz, care mărturisește că se teme că într-o zi va sosi la București o cerere de extrădare pe numele său.

”În Turcia și peste tot în lume continuă, sub mână lui Erdogan, o vânătoare de vrăjitoare”, afirmă Mustafa Oz, care dezvăluie că, ”în cazurile în care cererile de extrădare sunt acceptate, persoanele acuzate sunt maltratate și chiar torturate”.

”Închisorile în Turcia sunt pline de profesori, de academicieni și jurnaliști. Orice regim dictatorial se teme de oamenii educați”, mai spune directorul Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, care crede că viitorul Turciei este întunecat sub conducerea lui Recep Tayip Erdogan.

Ascultă:

Citește articolul pe rfi.ro