Inițiativele PNL și USR de eliminare a pensiilor speciale, amânate

Via: rfi.ro

Solicitarea deputatului social-democrat Adrian Solomon, de amânare a luării unei decizii, a fost aprobată aproape în unanimitate, cu 18 voturi ”pentru ” și 2 abțineri”.

Adrian Solomon, deputat PSD, președintele Comisiei de Muncă

La dezbaterile din Comisia de Muncă au fost prezenți reprezentanții beneficiarilor de pensii speciale, care au solicitat respingerea proiectelor de abrogare a pensiilor speciale. Cel mai vocal a fost Dumitru Coarnă, liderul sindicatului Polițiștilor și al personalului contractual.

Dumitru Coarnă, liderul sindicatului Polițiștilor și al personalului contractual

Replica lui Adrian Solomon a fost că polițiștii vor beneficia de același regim ca militarii. “Nu te arunca în fântână, lasă Guvernul să se pronunțe. Când vorbim de militari, nu vorbim doar de MAPN, în orice variantă polițistul e lângă militar”, a spus Solomon. “Eu stau pe grup și încerc să-i conving pe oameni să nu se pensioneze. Noi solicităm respingerea, nu amânarea. Amânați, și vom avea mai puțin cu 5.000 de polițiști. Vă rog să respingeți aceste inițiative, dacă nu luna aceasta vor pleca din sistem 5.000 de polițiști, oameni la 45, 50 de ani, apți de muncă”, a continuat Dumitru Coarnă.

Amenințări au venit și din partea reprezentanților grefierilor. Aceștia au spus că dacă proiectele trec de Parlament, vor începe protestele care vor duce la blocarea sistemului judiciar. Și aceștia au pledat pentru eliminarea interdicțiilor și incompatibilităților în cazul lor dacă se elimină pensiile speciale. “Noi nu avem pensii speciale, ci pensie de serviciu. Pensia noastră de serviciu e un drept cuvenit față de incompatibilitățile și interdicțiile pe care le avem, acest lucru e recunoscut prin deciziile CCR. Mâine vor începe proteste care pot bloca sistemul de justiție”, a afirmat Eugenia Helvei, reprezentanta asociație grefierilor pensionari.

Citește articolul pe rfi.ro