Iohannis: Trebuie cu toții să respectăm legislația și ordinele în vigoare

Via: Newmoney.ro

Iohannis a spus, miercuri, într-o declaraţie de presă, că toate măsurile luate au fost pentru a proteja oamenii.

„Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja sănătatea, pentru a proteja sănătatea populaţiei din România şi pentru a înlesni munca medicilor şi personalului medical. Majoritatea românilor au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă este una foarte serioasă şi trebuie cu toţii să respectăm legislaţia şi ordinele în vigoare”, a afirmat el.

Şeful statului a adăugat că tema discuţiei avute miercuri la Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, şi secretarul de stat Bogdan Despescu, a reprezentat-o siguranţa şi ordinea publică.

    „Am discutat ce s-a făcut până acum, cum s-a făcut şi am făcut apel pe impunerea legii, e absolut necesar ca toată lumea să respecte legea în această perioadă. (…) Ce se întâmplă cu cei care nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă – aceştia vor fi amendaţi, pur şi simplu”, a subliniat Iohannis.

    El a menţionat că, de la începutul situaţiei speciale, s-au făcut peste 870.000 de acţiuni de control, privind felul cum se respectă izolarea, carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare.

    „Autorităţile au lucrat foarte serios. S-au dat peste 78.000 de amenzi. Legea este clară, este pentru protecţia oamenilor, pentru protecţia medicilor, cine nu o respectă va fi amendat”, a spus Iohannis.

    El a reluat apelul făcut ca oamenii să respecte normele de conduită, să păstreze distanţa şi să respecte normele impuse de autorităţi.