JTI investeşte încă 60 milioane de euro în fabrica din România

Via: rfi.ro

“JTI va investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din România. Ca urmare a programului de investiţii derulat în următorii trei ani, vor creşte volumele de ţigarete fabricate în ţara noastră, iar fabrica de pe platforma Pipera va avea un rol foarte important în aprovizionarea pieţelor din Uniunea Europeană cu produse JTI”, precizează compania.

În momentul de faţă, aproximativ 70% din producţia JTI Manufacturing este exportată în circa 50 ţări.

„JTI Manufacturing va fi dotată cu echipamente de ultimă oră din punct de vedere tehnologic şi al standardelor de producţie. Această investiţie reprezintă încă o recunoaştere a fabricii din România în cadrul grupului JTI, pentru excelenţa în execuţie şi eficienţa echipei de profesionişti”, a declarat Jamie Dunlop, Factory Lead JTI România.

Grupul produce țigări din branduri precum Winston, Sobranie , Winchester, More, Glamour, Camel, Mild Seven și Salem.

În 2012, JTI Manufacturing a investit 25 milioane de euro în capacităţile de producţie, ceea ce a presupus şi crearea a peste 125 de noi locuri de muncă. În fabrică lucrează în momentul de faţă circa 500 de oameni, dintr-un total de peste 1.200 angajaţi ai JTI în România.

JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993 şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro.

Cele două entităţi cu care JTI îşi desfăşoară activitatea în România au virat în 2020 la bugetul statului peste 4,77 miliarde de lei (aproape un miliard de euro), în creştere cu mai mult de 12% faţă de taxele plătite pentru 2019. Suma reprezintă accize, TVA şi alte taxe, impozite şi contribuţii aferente anului trecut, plătite până în prezent.

România este al treilea producător european de ţigarete, după Germania şi Polonia. În 2020 totalul exporturilor a fost de peste 1,3 miliarde euro, contribuţia pozitivă a tutunului la balanţa de plăţi fiind de circa un miliard de euro.

JTI, cu sediul la Geneva, Elveţia, are operaţiuni în peste 130 ţări și peste 44.000 de angajaţi la nivel global.

Citește articolul pe rfi.ro