Klaus Iohannis, atac dur la adresa Opoziției – VIDEO

Via: Newmoney.ro

  ”E inacceptabil şi revoltător să îi vedem dând lecţii astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse. Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgenţă sau condiţionează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat?”, a întrebat Klaus Iohannis, referindu-se la votul dat în Parlament pentru încuviinţarea stării de urgenţă, parlamentarii impunând condiţii şi obligativităţi pentru Guvern atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi după expirarea acesteia.

  „Nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează măsuri aberante promovate de niște iresponsabili. E inacceptabil și revoltător să-i vedem dând lecții azi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, au distrus sistematic întregi sisteme de servicii publice”.

  Preşedintele și politicienii pot ajuta cu sfaturi şi idei dar nu pot instiga la nerespectarea măsurilor.

  ”Există multe autorităţi locale conduse de oameni destoinici, indiferent de partid, oameni care colaborează deschis cu societatea civilă şi cu mediul economic. Dar din păcate, avem şi exemple negative. Am însă încredere că autorităţile vor rămâne vigilente şi vor analiza fiecare sesizare şi neregulă. Nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniştit crezând că va scăpa de braţul legii”, a precizat Iohannis.

  Concluzia sa a fost că această criză ”ne-a dat lecţii dureroase despre nevoia de a întări statul, de a restructura structurile publice pentru a elimina clientelismul şi de a întări zonele fundamentale ale statului”.

  Președintele a mulțumit românilor care respectă regulile.

  „Am tot vorbit de restricții și constrângeri și țin să subliniez că foate mulți români au dat un exemplu extraordinar de civism. Cei mai mulți respectă regulile, stau acasă și dau un examen al maturității lor. Le mulțumesc tuturor românilor care în aceste zile fac sacrificii persoanle și îi protejează și pe ceilalți. Cu cât sunt ei mai mulți, cu atât avem capacitatea de a depăși epidemia”.

  „Suntem în prag de sărbători pascale. Cei mai mulți le vom petrece departe de cei dragi. Haideți să facem împreună acest efort, ca să putem fi din nou, cât mai repede, aproape de familiile noastre”, a conchis Iohannis.