Klaus Iohannis și Ludovic Orban, huiduiți și aplaudați la Iași

Via: rfi.ro

România are nevoie de Autostrada Unirii, a spus vineri la Iași președintele Klaus Iohannis.

Discursul său a fost întrerupt de mai multe ori de huiduieli și vociferări ale unora dintre cei aproape 10.000 de ieșeni veniți la ceremonie.

”Din Parlament, PSD vrea să blocheze toate reformele și de aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Acest fapt nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății, pentru ca românii să se schimbe în bine (…). Avem nevoie de politiceni care să își iubească țara cu adevărat, să facă din ea o Românie normală”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai afirmat că fiind la Iași, spune ”fără echivoc” că România are nevoie de Autostrada A8, care leagă Ardealul de Moldova și are convingerea că actualul Guvern a înțeles acest lucru.

Huiduieli și aplauze și pentru premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a avut parte de aceeași primire ca președintele Klaus Iohannis, atât cu huiduieli, cât și cu aplauze.

Șeful Executivului a renunțat să mai citească de pe hârtie, pentru a li se adresa direct miilor de ieșeni, care i-au cerut să facă mai repede autostrada ce va lega Moldova de Transilvania: ”Obiectivul nostru este de a pune bazele unor investiții serioase în Moldova. Vreau să vă reamintesc că primul contract de finanțare din fonduri europene a unui spital regional din România a fost semnat pentru construcția Spitalului Regional din Iași”.

Șeful Executivului a anunțat că în ședința de Guvern de marți va fi adoptată o Ordonanță de Urgență prin care gestionarea proiectului Autostrăzii Unirii va trece la Ministerul Transportrurilor și se va încheia parteneriatul public privat.

”Obiectivul nostru e ca în exercițiul financiar 2012-2027 Autostrada să fie finanțată din fonduri europene. Autostrada Unirii și Autostrada Sibiu-Pitești sunt absolut fundamentale”, le-a spus premierul oamenilor.

Citește articolul pe rfi.ro