Lui Marcel Ciolacu i s-a făcut rău în timp ce prezenta programul PSD pentru ieșirea din criză

Via: rfi.ro

Update: Atacul nedemn al președintelui Iohannis legat de trădare a avut un impact emoțional, susține purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu după ce liderului partidului Marcel Ciolacu i s-a făcut rău, duminică, într-o conferinţă de presă. Lucian Romașcanu a explicat că nu a venit o ambulanţă pentru a-l prelua pe Marcel Ciolacu pentru că acesta a refuzat și că primele analize par să arate că a avut doar o stare de leșin.

“Este un tip robust, sănătos, după cum bine ştiţi. Se întâmplă. Ştiţi cel mai bine cum este sala de presă a PSD, fără aer prea mult, cu multă căldură, probabil că asta şi cu presiunea din ultimele luni să-şi fi spus cuvântul. (…) Nu are niciun istoric medical, analizele sunt în regulă, coronavirus nu este, probabil că va fi testat, nu are niciun fel de simptom de această suferinţă. Deci, totul e în regulă, l-aţi văzut, a plecat pe picioare. (…) E un incident, sper să rămână un incident şi lucrurile să reintre în normal începând chiar de astăzi”, a menţionat Romaşcanu.

El a mai spus că Marcel Ciolacu nu s-a plâns de activitatea depusă.

“Nu este genul care să se plângă, a gestionat foarte bine toată presiunea. Sigur, au fost şi atacuri nedemne, şi vorbesc de cel al preşedintelui Klaus Iohannis legat de trădare, care au avut un impact emoţional, dar nu şi-a pus amprenta asupra sănătăţii fizice, cel puţin până astăzi”, a susţinut Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că sala de presă a PSD nu este un loc confortabil şi de săptămâna viitoare conferinţele de presă ar putea să fie ţinute afară.

Știrea intițială: Președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i s-a făcut rău, duminică, în timpul conferinței de presă în care prezenta programul partidului pentru ieșirea din criză. După circa 10 minute de la momentul în care a intrat în direct, liderul social democrat a început să vorbească cu dificultate și să tremure. Ulterior, el și-a pierdut echilibrul și a intervenit un coleg. Conferinţa a fost întreruptă, fiind iniţial chemată ambulanţa.

Ulterior, Biroul de presă al PSD a confirmat că Marcel Ciolacu şi-a revenit, a părăsit sediul partidului şi urmează să-şi facă un control medical.

Până să i se facă rău, liderul PSD a criticat guvernul și pe președintele Iohannis pentru felul în care au gestionat economia în această perioadă. Astfel, PSD propune programul ”Repornim România”, un pachet de 28 de măsuri economice şi sociale, care va costa, spune Marcel Ciolacu, mai puţin de 8% din PIB și care poate fi finanţat din fonduri interne – 50 la sută şi europene – 50 la sută.

”Am făcut apeluri să punem pauză atacurilor politice şi să găsim împreună cele mai bune soluţii pentru România, dar Iohannis şi Guvernul PNL nu pot depăşi interesele electorale. Au refuzat constant dialogul. Acum nu e campanie electorală, nu se luptă cu PSD. PSD vine cu programul ”Repornim România”. Sunt măsuri pe termen scurt şi mediu, măsuri şoc. Măsuri discutate cu sindicatele, patronatele, oamenii de afaceri şi celelalte partide politice.

Citește articolul pe rfi.ro