MAE rus și o nouă justificare halucinantă pentru invadarea Ucrainei

Via: rfi.ro

„Pentru a neutraliza amenințările de securitate care au atins un nivel inacceptabil, conducerea Federației Ruse a făcut pași dificili, dar necesari”, notează ministerul rus de externe într-un document publicat pe site-ul său și în care își prezintă „rezultatele” în ceea ce privește politica externă pentru anul 2022.

„Recunoașterea independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk, lansarea unei operațiuni militare speciale, organizarea de referendumuri în republicile amintite, precum și în teritoriile eliberate din regiunile Zaporojie și Herson, cu admiterea ulterioară în Federația Rusă – aceste evenimente, la fel ca întoarcerea la țara natală a Crimeei în 2014, vor rămâne pentru totdeauna repere în istoria Rusiei”, afirmă diplomația rusă.

În luna aprilie, aminteste Hotnews, ministrul rus de Externe prezenta o alta justificare pentru invadarea Ucrainei, afirmând că obiectivul războiului este de a pune capăt „expansiunii nesăbuite a Statelor Unite” și a altor state occidentale.

Comentariile lui Lavrov au venit însă după ce purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, a afirmat că Rusia a intrat în Ucraina pentru a neutraliza „laboratoarele” ce dezvoltă arme biologice și care urmau să folosească păsări pentru atacuri asupra teritoriului rus.

Declarațiile acestuia au venit după ce armata rusă a susținut că a descoperit dovezi că Ucraina ar fi efectuat experimente cu mai mulți patogeni periculoși, printre care ciuma și antraxul, acuzații pentru care nu a oferit dovezi credibile până în prezent.

Tot în luna aprilie, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova,sugera ca invazia a fost lansata pentru că ucrainenii ar fi interzis cărțile de bucate și borșul rusesc.

Citește articolul pe rfi.ro