Maia Sandu la Cluj-Napoca: “Trebuie să fim pregătiți pentru un scenariu trist, că războiul va mai dura”

Via: rfi.ro

Maia Sandu se află în acest sfârșit de săptămână la Cluj-Napoca, în calitate de invitat de onoare al conferinței “Europa după războiul din Ucraina. Perspective, viziuni, strategii, proiecte”, organizată de Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană – România Europeană. În deschiderea conferinței, președinta de la Chișinău a mulțumit României pentru susținerea acordată în această perioadă de criză.

“Trebuie să fim pregătiți pentru un scenariu mai trist, că acest război va dura. Va fi mare nevoie de sprijin pentru Ucraina, pentru Republica Moldova în continuare pentru că știm că miza Kremlinului este să epuizeze sprijinul Europei și al partenerilor Ucrainei. Integrarea europeană este șansa noastră de a supraviețui ca democrație și este nevoie de multă muncă și de experți, inclusiv din România. Mulțumim României pentru tot ajutorul, fără acest sprijin nu ne-am fi descurcat”, a spus Maia Sandu.

În cadrul conferinței, președinta Republicii Moldova va primi din partea organizatorilor Premiul România Europeană. RFI România este partener media al evenimentului.

Citește articolul pe rfi.ro