MApN amplasează un spital modular pe stadionul CFR din Timișoara

Via: rfi.ro

Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament va fi amplasat la Timișoara în incinta stadionului CFR, potrivit unui comunicat al MApN.

„Începând cu miercuri, 22 aprilie, sunt planificate operațiunile de transport al containerelor și echipamentelor SMMIT de la Centrul Farmaceutic Zonal Sebeș către locația de instalare și lucrări de amenajare genistică pentru pregătirea terenului. Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale facilității medicale, precum și racordarea la utilități”, se arată în comunicatul ministerului.

Spitalul modular va conține o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI, și este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. De asemenea, în zonă va fi instalat și un modul de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Spitalul va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2, transmite MApN.

Citește articolul pe rfi.ro