Marcel Vela a anunţat ORDONANŢA MILITARĂ NR. 10 (TEXT INTEGRAL+VIDEO)

Via: Newmoney.ro

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat luni seara o nouă ordonanţă militară, prin care persoanele peste 65 de ani pot circula în afara locuinţei în intervalele 7:00 – 11:00, şi 19:00 – 22:00 pentru cumpărături, pentru a plimba animalele sau în alte situaţii prevăzute expres. Suspendarea mai multor zboruri este prelungită. De asemenea, angajaţii Poştei Române vor lucra în condiţii speciale.

„Am luat următoarele decizii, transpuse în Ordonanță Militară nr 10. Comportamentul de până acum a fost responsabil, în curând ne vom apropia de normalitate. Am luat la cunoștință despre ce va neliniștește, MAI vă este partener împotriva noului coronavirus, cu toții avem același obiectiv, să întărim protecția în fața acestui inamic.

Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani se vor putea deplasa fără restricții în interes profesional sau pentru asistență medicală absolut necesară, de pildă, tratamente oncologice. La fel, în cazul persoanelor care se ocupă de activități agricole sau de comercializare a produselor agricole.

În rest, persoanele care au împlinit 65 de ani se pot deplasa în afara locuinței, pentru cumpărături sau scurte plimbări, pot face aceasta – completând declarație pe proprie răspundere, în condițiile ordonanței militare 3, pe durata stării de urgență – în intervalul orar 7-11 și 19-22”, a preciyat ministrul Vela.

    În privința transportului aerian, se menține, pentru toate aeroporturile din țară, suspendarea zborurilor din și spre următoarele destinații:

      Pentru următoarele destinații zborurile se mențin suspendate încă 13 zile, din 2 mai până în 14 mai inclusiv