Marea Britanie trimite Ucrainei tancuri Challenger 2 (oficial)

Via: rfi.ro

“Astăzi, pot anunța cel mai important pachet de putere de luptă de până acum pentru a accelera succesul ucrainean. Acesta include tancuri Challenger 2 cu vehicule blindate de recuperare și reparare”, a declarat, luni, Ben Wallace. Vorbind în Camera Comunelor, Wallace a mai spus că Rusia „a eșuat în mod singular în a înfrânge voința poporului ucrainean” și că a „reușit să piardă un număr semnificativ de generali și ofițeri comandanți”.

Ce include pachetul de ajutor militar al Marii Britanii, pe lângă tancurile Challanger 2:

– Opt autotunuri pe șenile

– Alte sute de vehicule blindate și de protecție, inclusiv transportoare de personal Bulldog.

– Un pachet de asistență la manevră, care include capabilități pentru câmpurile minate

– Alte zeci de „sisteme aeriene fără echipaj” pentru a sprijini artileria

– Alte 100.000 de proiectile de artilerie

– Sute de rachete mai sofisticate, inclusiv Sistemul de rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS), Starstreak, rachete de apărare aeriană cu rază medie de acțiune.

– Un pachet de piese de schimb pentru recondiționarea a până la 100 de tancuri ucrainene și vehicule de luptă de infanterie. (sursa: Hotnews.ro)

Ben Wallace a salutat decizia guvernului francez de a trimite tancuri ușoare de luptă AMX 10-RC în Ucraina, precum și noul pachet de arme al SUA, care va include aproximativ 50 de vehicule de luptă Bradley.

Finlanda a anunțat și ea joi că ar putea dona Ucrainei un număr mic de Leopard 2 de fabricație germană, dacă un grup mai mare de națiuni europene ar decide de asemenea să trimită și ele tancuri principale de luptă.

Citește articolul pe rfi.ro