Mesaje de amenințare: Și totuși, cine are acces la numerele personale ale parlamentarilor?

Via: rfi.ro

“Îţi dăm foc şi ţie şi familiei. Dacă trece acest certificat, orice acţiune este justificată. Suntem în legitimă apărare”. Cam așa sună unul dintre mesajele de amenințare care invadează telefoanele deputaților. Ale unora dintre ei. Când suni însă la numărul de pe care a fost trimis mesajul, invariabil primești același răspuns (AUDIO)

Cei mai “norocoși” dintre deputați primesc “doar” sute de mesaje în care li se cere insistent, la orice oră din zi sau noapte, să nu voteze proiectul.
Sándor Bende, membru în comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, este unul dintre ei. “Au fost mesaje și pe un ton mai dur. Amenințări nu, dar primesc foarte multe mesaje pe mail, pe WhatsApp, prin SMS: primesc foarte, foarte multe mesaje.
Zilnic șterg aproximativ 200 – 300 de mesaje. Uneori este deranjant pentru că primesc și la ore nepotrivite. Am fost și sunat de anumite persoane care m-au rugat să nu votez certificatul verde, oameni din țară, te miri de unde. Atât timp cât nu sunt prea agresivi cu mine și nu mi se întâmplă nimic pe mine nu prea mă deranjează” explică parlamentarul.

Unii mai temători povestesc, sub protecția anonimatului, că au primit mesaje, dar nu de amenințare, doar mesaje, relatează ușurați.
“Am copii, nu doresc să vorbesc public despre asta, ni se confesează un deputat PNL. Totuși, aș vrea să știu de unde au numerele noastre personale, mai spune deputatul, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

De unde au obținut numerele personale, se întreabă și Diana Stoica, secretarul comisiei de sănătate. Deputata a primit și ea un mesaj de amenințare.

“Am primit mai multe mesaje de genul ăsta. Dar cred că cel mai dur e cel în care ne amenință că dacă votăm certificatul verde ne dau foc nouă și familiilor.

Chiar am postat acest comentariu mai devreme pe pagina lui George Simion, care se lăuda că e o mare victorie a celor care au trimis parlamentarilor SMS-uri și mail-uri la îndemnul lor.

I-am arătat lui George pe Facebook, i-am postat acest mesaj și l-am întrebat dacă lui și colegilor lui trebuie să le mulțumim pentru aceste amenințări cu moartea sau care este mândria în mesajului. Cred că au trecut 20 de minute și sunt sute de mesaje similare, de hate (n.r. ură), întreținute pe pagina lui.

Rep: Ce se aude pe fundal sunt mesaje?
DS: Da, sunt notificări și mesaje. Acum au început să intre și pe pagina mea. Probabil i-am stârnit. Mie nu mi se pare normal să întreținem această ură. Astea sunt mesaje și notificări de comentarii similare.

Numerele noastre personale au ajuns pe niște bloguri ale antivacciniștilor și primim mesaje constant. Eu am numărul de la cabinetul parlamentar și mail-ul publice. Le am și pe Facebook-ul meu și pe site. Dar foarte amuzant este că eu primesc pe numărul meu personal sute de mesaje.

Rep: E numărul personal care nu e cunoscut decât de apropiați?
DS: E cunoscut de apropiați și probabil de personalul de la Camera Deputaților.

Citește articolul pe rfi.ro