Mesajul Simonei Halep după ce Roger Federer a anunțat că se retrage

Via: Newmoney.ro

Simona Halep a reacţionat cu un mesaj în social media după ce, în urmă cu o zi, Roger Federer a anunţat că se retrage din activitatea sportivă.

“Nu va mai exista alt Roger şi sunt recunoscătoare pentru că am avut şansa de a juca în aceeaşi eră cu el”, a scris Halep.

  El le-a mulţumit tuturor celor cu care a colaborat pe parcursul carierei şi celor pe care i-a întâlnit pe teren, dar şi fanilor.

  “Ultimii 24 de ani în circuit au fost o aventură incredibilă. Uneori am sentimentul că totul a trecut în 24 de ore, însă a fost totul şi atât de profund şi magic încât parcă am trăit deja o viaţă întreagă. Am avut norocul imens de a juca în faţa voastră în peste 40 de ţări. Am râs şi am plâns, am simţit bucurie şi durere şi mai presus de orice m-am simţit incredibil de viu. În călătoriile mele, am întâlnit mulţi oamaeni minunaţi cu care voi rămâne prieten pe viaţă.

  Când a început iubirea mea pentru tenis, eram copil de mingi în oraşul meu natal, Basel. Mă uitam la jucători minunându-mă. Erau ca nişte uriaşi pentru mine şii am început să visez. Visul m-a făcut să muncesc mai mult şi am început să cred în mine. Succesul mi-aa adus încredere şi eram pe cale să încep cea mai extraordinară călătorie, care m-a adus până în această zi.

  Vreau să vă mulţumesc tuturor din toată inima, tuturor celor din lume care au ajutat ca visul unui copil de mingi elveţian să devină realitate.

  La final, către tenis: Te iubesc şii nu te voi părăsi niciodată”.

  Roger Federer a fost lider ATP timp de 310 săptămâni, dintre care 237 au fost consecutive (2 februarie 2004 – 18 august 2008).

  Are în palmares 20 de trofee de grand slam: şase Australian Open, unul French Open, opt Wimbledon şi cinci US Open consecutive.

  A obţinut 1251 de victorii în circuitul ATP, fiind depăşit doar de Jimmy Connors (1.274).

  În plus, Federer a câştigat 103 trofee în circuitul ATP.

  Legendarul elveţian a câştigat de şase ori Turneul Campionilor, un record.