Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, obligată să plătească daune în valoare de 174,5 milioane de dolari

Via: Newmoney.ro

Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, a fost obligată miercuri să plătească daune în valoare de 174,5 milioane de dolari către Voxer, o aplicaţie care acuză gigantul tehnologic că i-a încălcat brevetele, scrie AFP, citează News.ro.

Un juriu din Texas a stabilit că Meta a copiat brevetele de mesagerie walkie-talkie în funcţiile sale de streaming live pe Facebook Live şi Instagram Live.

Procesul a fost deschis la Austin săptămâna trecută.

Meta intenţionează să facă recurs, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. „Credem că dovezile prezentate la proces arată că Meta nu a încălcat brevetele Voxer”, a spus el.

    Voxer spune că a fost contactat de Facebook la scurt timp după lansarea serviciului său în 2011, ceea ce a fost un „succes imediat”.

    Start-up-ul ar fi furnizat apoi detaliile tehnologiilor sale reţelei de socializare, dar „întâlnirile nu au dus la un acord”, detaliază avocaţii săi.

    „Facebook a identificat Voxer drept un concurent, chiar dacă nu avea instrumente video sau audio live în acel moment”, se arată în plângere.

    „Facebook a revocat accesul lui Voxer la elemente cheie ale platformei şi a lansat Facebook Live în 2015 şi apoi Instagram Live în 2016. Ambele produse includ tehnologii Voxer şi îi încalcă brevetele”, se arată în plângere.