Ministerul Sănătăţii: Anticorpii anti-COVID-19, prezenți în organism la 6 și chiar 8 luni de la infectare

Via: Newmoney.ro

Ministerul Sănătăţii a explicat, marți, cum se formează anticorpii și cum funcționează ei în prevenirea formelor grave de boală. Datele de până acum arată că persoanele care au avut COVID-19, dar au fost asimptomatice sau au avut simptome ușoare, au o cantitate mai mică de anticorpi.

„”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului.

Acesta mai precizează că deocamdată nu se știe ce cantitate de anticorpi e necesară pentru a proteja o persoană. „”, se precizeză într-o postare a Ministerului Sănătății.

Anticorpii anti-COVID-19, utili în prevenirea formelor grave de boală

Ministerul explică apoi cum funcționează anticorpii în prevenirea formelor grave de boală: „”.

  Ministerul Săntăății precizează, însă, că e nevoie de câteva zile pentru ca anticorpii să fie produși și de câteva săptămâni până când aceștia pot atinge un prag critic peste care să confere protecție. „În această perioadă, organismul este încă vulnerabil”, atrage atenția ministerul. Și anumite medicamente sau plasma convalescentă conțin anticorpi ce pot ajuta un bolnav să se vindece.

  Cum se formează anticorpii în cazul infecției cu virusul SARS-CoV-2

  Ministerul Sănătății a explicat apoi cum funcționează vaccinurile anticoronavirus. „

  ”.

  Anticorpii apar într-un număr suficient de mare după 1-3 săptămâni. Din datele de până acum arată că anticorpii anti-COVID-19 sunt prezenți în organism la 6 și chiar 8 luni de la infectare, iar cantitatea lor scade moderat pe parcursul acestor luni.

  Ministerul Sănătății precizează că, deocamdată, nu se știe ce cantitate de anticorpi e necesară pentru a proteja o persoană și nu se cunosc date clare cu privire la capacitatea anticorpilor obținuți atât prin boală, cât și prin vaccinare de a neutraliza alte tulpini ale virusului.