Ministrul francez al Forțelor Armate: “Franța va sta alături de România, Franța nu își va abandona niciodată aliații și prietenii”

Via: rfi.ro

Cei doi oficiali au discutat despre posibilul ajutor de trupe anunțat de către președintele Macron, dar și despre achiziția corvetelor, acolo unde o firmă din Franța a ieșit câștigătoare, însă nu s-a reușit deocamdată semnarea contractului.

La rândul său, Vasile Dîncu a mulțumit ministrului francez pentru excelenta cooperare bilaterală și a salutat recentele declarații ale președintelui Macron cu privire la o contribuție a Franței cu militari în regiunea Mării Negre.

„Am discutat și despre proiectele noastre de înzestrare. Sunt convins că vom reuși să depășim un proiect pe care acum îl avem la final, mai avem doar câteva clauze, sunt convins că vom găsi o soluție rapidă ca acest proiect al achiziției de corvete să poată merge mai departe. Dialogul va fi și aici între partile contractante, va fi și aici important pentru a găsi o soluție rapidă având în vedere contextul geostrategic, cât și nevoia de a continua parteneriatul nostru la un nivel cât mai înalt”, a spus Dîncu.

La rândul său, ministrul francez al Forțelor Armate Florence Parly a salutat întârirea parteneriatului strategic dintre Franța și România. „Cele două țări sunt unite de mai mult de atât, suntem două state prietene”, a transmis Parly.

„Franța și industria sa sunt angajate să ajute forțele armate române să intre într-o nouă etapa a modernizării lor, în special în dosarul corvetelor. Cooperarea operațională e puternică, avem o istorie bogată și lungă de relații comune”. a subliniat Parly.

Oficialul francez a remarcat că situația actuală la nivel regional este îngrijorătoare, dar a dat asigurări că Franța va fi alături de aliații săi din zonă.

„Presedintele Macron a indicat zilele trecute disponibilitatea noastră de a ne angaja într-o o noua misionu de tip eFP (enhanced Forward Presence – n.r. precum cele din Polonia și Țările Baltice), în special în Romania, daca asta se va decide în NATO”, a amintit ministra franceză.

„Trăim timpuri grele, iar în aceste timpuri grele Franța va sta alături de România, Franța nu își va abandona niciodată aliații și prietenii săi”, a mai spus ministrul francez al apărării.
Florence Parly se află la București în cadrul unei vizite oficiale, prilej cu care se va întâlni și cu preşedintele Klaus Iohannis respectiv premierul Nicolae Ciucă

Citește articolul pe rfi.ro