Ministrul Muncii, la RFI: Nu vor fi doar concedieri, ci și reorganizări

Via: rfi.ro

Vor fi concediați 150.000 de salariați din administrație? „Nu s-a ajuns la nicio cifră pentru că atenția noastră este concentrată pe evaluarea actualelor structuri din interiorul aparatului central, în primă instanță după care din interiorul structurilor din plan local,ale ministerelor. Privirea este orientată către eficientizare, către simplificare. (…) Cert este că se simte nevoia unei eficientizări, unei simplificări, dar acest proces se face cu toată obiectivitatea, fără să se plece de la o cifră stabilită a priori.”, spune Violeta Alexandru. Anterior, aceasta confirmase la Digi24 că există un surplus de 150.000 de oameni în administraţie.

“Personal, am observat că unele persoane sunt mai potrivite într-un tip de structură care să le pună mai bine în evidență competențele. (…) Estimez că o primă concluzie, pe care o voi prezenta colegilor mei, se va desprinde, pentru aparatul central, la începutul săptămânii viitoare, iar pentru structurile din teritoriu, probabil la începutul lunii februarie”, a precizat ministrul Muncii la RFI.

Violeta Alexandru a mai spus că a evaluat, din punct de vedere tehnic, organigrama ministerului Muncii. „Am constatat suprapuneri, respectiv existența unor structuri pentru care nu mi s-au putut da justificări cu privire la tipuri de activități pe care le desfășoară, respectiv la rezultate. Văzând organigrama, am constat că sunt multiple oportunități prin care sarcini neacoperite în acest moment pot fi preluate de anumite direcții, respectiv anumite activități care figurează în organigramă, dar nu sunt desfășurate,pot fi realizate prin comasarea unor structuri.”, a conchis ministrul Muncii.

Citește articolul pe rfi.ro