Moment notabil: Lucrările la spitalul ”Dăruiește Viață”, finalizate

Via: rfi.ro

Lucrările pentru construcția spitalului realizat de asociația ”Dăruiește Viață” au durat patru ani și au costat circa 40 de milioane de euro.

Noul spital va avea dotări de ultimă generație, precizează la RFI co-fondatoarea asociației Oana Gheorghiu: ”E important pentru noi și cred că și pentru toți cei care au susținut acest proiect să putem trage linie, să facem un bilanț și să vedem că ne-a ieșit și că am reușit să ajungem până aici. Am terminat lucrările de construcție, nu înseamnă că am terminat spitalul, mai avem câteva etape de parcurs. Pentru toată lumea cred că e un moment extrem de important, care ne dă speranță că putem și că vom ajunge să avem în sfârșit un spital de copii la standarde europene”.

Ea speră ca spitalul să fie funcțional în septembrie 2023: ”După estimările noastre, ar trebui ca cel târziu în luna septembie spitalul să fie funcțional și să primească primii pacienți (…). Într-o țară în care proiectele de genul ăsta au rămas doar pe hârtie timp de vreo 30 de ani, iată că acesta a ajuns la bun sfârșit și s-a putut întâmpla asta doar pentru că oamenii au avut încredere și au donat. Clădirea spitalului a costat undeva la 43 de milioane de euro, dar include și echipamentele de radio-terapie, care sunt unele dintre cele mai moderne din lume”.

Citește articolul pe rfi.ro