#MyBloodIsGold | Alergătorii sunt chemați să doneze sânge

Via: rfi.ro

„Sângele este o resursă vitală care lipsește în spitalele din România, iar pacienții sunt nevoiți să amâne intervenții chirurgicale sau transfuzii, viața lor fiind de multe ori la risc din acest motiv. Noi credem că sângele donat se transformă în aur pentru cei aflați la nevoie. Din acest motiv am ales să numim acțiunile noastre de donare de sânge #MyBloodIsGold, pentru a-i încuraja pe oameni să conștientizeze cât de importantă este acțiunea de donare și ce impact major poate avea în societate. Pe 6 decembrie ne vom uni forțele cu alte comunități de alergare din România, cu competiții de profil și cu lideri de opinie și vom transforma sângele în aur pentru că mulți oameni au mare nevoie de ajutorul nostru. O donare de sânge salvează trei vieți. Împreună, reușim să fim mai buni și mai puternici și să îi ajutăm pe cei care au cu adevărat nevoie de noi. Dacă nu puteți merge chiar pe 6 decembrie, donați oricând până pe 20 decembrie.” spun Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Chemarea la donare este valabilă și pentru alergători, și pentru cei care susțin alergarea. Oricine poate dona sânge, dacă este major, are peste 50 de kg, este sănătos și se încadrează în condițiile impuse de centrele de donare. În ce privește condițiile pentru cei vaccinați anti-COVID sau trecuți prin boală recent, dat fiind că trecem printr-o perioadă în care regulile se schimbă frecvent sau diferă de la județ la județ, vă rugăm să sunați la cel mai apropiat centru de donare. În România există cel puțin un centru în fiecare județ: https://www.donare-sange.ro/centre.

Primele 300 de persoane care vor face dovada donării vor primi Kitul Donatorului. Pentru a-l primi, trebuie să faceți o poză stickerului aplicat pe carnetul de donator și să o urcați în acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului. Toate detaliile despre mecanismul campaniei sunt pe site-ul https://www.321sport.ro/mybloodisgold/.

Prima donare de sânge a comunității 321sport a fost în noiembrie 2015, la câteva zile după tragedia de la Colectiv, când medicii lansau mesaje despre lipsa de sânge pentru pacienți. De atunci, 321sport a organizat cel puțin două donări de sânge în fiecare an, implicând sute de alergători în demersul de a salva vieți.
Anul acesta este pentru prima dată când 321sport merge mai departe și transformă campania într-una națională, unindu-și forțele cu mai multe comunități de alergare din România, competiții de profil și lideri de opinie.

Citește articolul pe rfi.ro