Netflix își propune să obțină în 2023 venituri mai mari de la cei 230 de milioane de abonaţi

Via: Newmoney.ro

Netflix, care are în prezent 230,75 de milioane de abonaţi plătitori, a intrat joi într-o nouă eră, cu un nou management care va trebui să se concentreze pe creşterea profitabilității serviciului de streaming.

„Primii 25 de ani au fost buni. Sunt entuziasmat la ideea că următorii 25 vor fi geniali”, a declarat Reed Hastings, fondatorul societăţii, într-o conferinţă de presă online.

El a anunţat că a cedat funcţia de co-director general lui Greg Peters, alături de Ted Sarandos.

Cel care a creat în 1997 un serviciu de închiriere de DVD-uri prin poştă va rămâne totuşi „preşedinte executiv”. El va face un pas înapoi după un an 2022 extrem de dificil pentru compania sa.

  Greg Peters a salutat primii paşi ai noii formule lansate în noiembrie şi a asigurat că abonaţii formulelor mai scumpe nu au trecut în masă la abonamentul la preţ redus.

  Spencer Neumann, directorul financiar, speră că publicitatea va reprezenta rapid 10% din cifra de afaceri de la început şi „mult mai mult mai târziu”.

  Netflix va cere bani pentru partajarea profilurilor

  În următoarele săptămâni şi luni, serviciul de streaming va cere, de asemenea, utilizatorilor să plătească pentru a adăuga profiluri în contul lor, în loc să-şi partajeze parola gratuit.

  „Nu va fi o decizie universală populară”, a recunoscut Greg Peters.

  Noul co-director se aşteaptă la un val de rezilieri la început, apoi feedback-ul consumatorilor. „Slujba noastră este să avem întotdeauna mai multe titluri pe care oamenii doresc absolut să le vadă”, a adăugat el.

  Pariu reuşit pentru sezonul sărbătorilor 2022, cu noi sezoane de seriale de succes precum „The Crown” şi „Emily in Paris”.

  Noi programe, inclusiv serialul fenomen „Wednesday” şi serialul documentar „Harry & Meghan”, unde cuplul princiar povesteşte cum au decis să abandoneze monarhia britanică, a contribuit, de asemenea, în mod semnificativ la popularitatea platformei.

  Greg Peters a spus că vrea „întotdeauna mai mult”: „mai mulţi utilizatori”, „mai multă implicare” şi „mai multe surse de venit”.

  „Impactul cultural al Netflix, cu „Wednesday”, „Stranger Things” şi altele, este pur şi simplu uimitor şi va merge şi mai departe”, a continuat el.

  Plecarea pe jumătate a lui Reed Hastings constituie însă „o schimbare psihologică semnificativă pentru Netflix”, consideră Neil Saunders, analist la GlobalData, care se teme că serviciul va deveni mai puţin îndrăzneţ.

  „Deoarece el rămâne preşedinte, compania îşi păstrează expertiza, dar există un mic risc ca şi cultura companiei să se schimbe şi să devină mai precaută, mai ales în acest context de incertitudine economică”, a detaliat el.