Nicu Popescu:”Mulțumim, Europa. Decizia istorică a Consiliului European deschide o nouă filă în istoria modernă a țării”

Via: rfi.ro

Actualizare: Președinta Maia Sandu afirmă că pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor. Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort – și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană”.

Sursa imaginii:
Facebook/Maia Sandu

Nicu Popescu susține că, în calitate de vicepremier responsabil pe integrare europeană, este onorat ”să marcăm această zi după 17 ani de când Ministerul Afacerilor Externe a fost redenumit în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene”. ”Această schimbare a denumirii a reflectat dorința cetățenilor noștri de a duce țara noastră în Uniunea Europeană. O dorință care reconfirmă astăzi caracterul ireversibil al parcursului nostru european. În aceste luni care au precedat evenimentul de astăzi echipa noastră de la Președinție, Parlament și Guvern a muncit neobosit pentru a demonstra că viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană”.

”Desigur, mai avem foarte mult de lucru pentru a reforma țara noastră, a elimina corupția, a îmbunătăți justiția, a reforma economia după standardele europene, iar de astăzi acesta devine un obiectiv la care lucrăm împreună cu partenerii noștri europeni, cu sprijinul instituțiilor și a statelor membre ale Uniunii Europene”, afirmă ministrul de Externe.

Potrivit lui Popescu, drumul spre UE este lung. ”Procesul de aderare înseamnă a oferi fiecărui stat timp și spațiu pentru a se consolida, pentru a deveni tot mai stabil la capitolul instituțiilor democratice, de a-și crește capacitățile de a putea contribui la proiectul european. Trebuie să demonstrăm suficientă răbdare și perseverență în acțiunile noastre. Este o bună ocazie să ne felicităm prietenii din Ucraina și Georgia pentru confirmarea perspectivei europene și să ne continuăm munca pentru edificarea unui stat european în Republica Moldova”.

A venit cu un mesaj de felicitare și președintele Consiliului European, Charles Michel.

Sursa imaginii:
Twitter

Citește articolul pe rfi.ro