Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi dare de mită

Via: Newmoney.ro

Fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, Niculae Bădălău, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată, în dosarul în care a fost arestat la sfârşitul lunii noiembrie. El i-ar fi cerut unui primar de comună să atribuie un contract unei firme de o rudă a sa şi i-ar fi oferit bani pentru a face plăţi către acea firmă, chiar şi pentru lucrări neconforme. Alături de el, a fost deferit justiţiei şi reprezentantul unei societăţi comerciale.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, pentru trafic de influenţă şi dare de mită, în formă continuată, şi a unei persoane fizice, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la dare de mită, anunţă, vineri, DNA.

Potrivit sursei citate, în 9 august 2022 şi 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menţionată, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăţi administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza ”Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.

Procurorii susţin că, în schimbul acestui “serviciu”, Bădălău ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înţeleagă că are influenţă, să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de primăria respectivă.

    În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

    Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

    Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost arestat preventiv, în 28 noiembrie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Cealaltă persoană reţinută în acest dosar a fost plasată iniţial în arest la domiciliu, ulterior fiind arestată preventiv.