Noi detalii despre problemele de sănătate ale gimnastei Larisa Iordache, înaintea JO de la Tokyo

Via: rfi.ro

Larisa Iordache a părăsit la finalul săptămânii trecute spitalul în care a fost internată după calificările din cadrul CE de la Basel și nu a concurat în finalele pe aparate, după ce a ratat şi concursul la individual-compus.

Gimnasta a avut o criză renală severă, care a necesitat administrarea unor antibiotice puternice. Sub efectul acestora, Larisa ar fi riscat o accidentare dacă ar fi concurat în concursul pe aparate, unde era calificată la sol şi la bârnă.

Astfel, Iordache a fost înlocuită de Maria Ceplinschi în finala la sol, care a ocuat locul al 5-lea.

Larisei Iordache soune că nu poate mânca aproape nimic timp de două săptămâni:

„Îmi lipsesc doar medalia de aur la JO şi cea de la CM, sper să le iau anul ăsta. Sper să ajung sănătoasă la Tokyo şi să fie totul în regulă.

Am avut nişte probleme cu rinichii, am avut dureri mari, dar mi-am îndeplinit visul. Am prins multă încredere, am intrat în competiţie fără prea multă încălzire, dar am fost concentrată şi totul a ieşit bine. Îmi doresc să ajung la Tokyo bine din punct de vedere fizic.

Acum nu am voie să fac nimic două săptămâni, am patru săptămâni de luat antibiotic. Nimic nu e uşor în viaţă dacă vrei să ajungi sus.Mie îmi place cel mai mult să fac asta, să simt liniştea, adrenalina, să fiu în centrul atenţiei.

Înainte de competiţii, vorbesc cu mine, antrenorii m-au ajutat foarte mult, mi-au spus că au încredere în mine. Înainte să urc pe aparat, fac exerciţiul în minte, mă vizualizez cum sunt în competiţie”, a declarat Larisa Iordache la „Pro TV”.

După retragerea Larisei Iordache, România a terminat competiția de la Basel fără medalie. La masculin, nu s-a calificat în finale niciun gimnast român.

Citește articolul pe rfi.ro