Noi restricţii anti-COVID în Bucureşti, din 8 martie. Capitala a intrat în scenariul roşu (DOCUMENT)

Via: Newmoney.ro

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a reunit, duminică dimineață, pentru a decide noile măsuri după reintrarea Bucureștiului în „zona roșie ”de COVID-19. Restricțiile intră în vigoare din 8 martie, ora 00.00. Rata de infectare în București a fost sâmbătă de 3,12.

În scenariul roșu, se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol sau sălile de jocuri de noroc.

Un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății adoptat sâmbătă stabilește modul în care se vor desfășura cursurile școlare în funcție de evoluția epidemiologică.

Astfel, în scenariul roșu, adică atunci când rata de infectare cu noul coronavirus depășește 3 la mia de locuitori, dar este sub 6 la mie, vor putea participa la ore cu prezență fizică la școală toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, precum și până la jumătate din elevii din clasele terminale.

  – Interzicerea activității în restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor.

  – Interzicerea activității în cinematografe, săli de spectacole, inclusiv a manifestărilor în aer liber.

  Lista noilor restricții din București începând cu 08.03.2021, ora 00:00:

  În unitățile de învățământ participarea la ore se desfășoară astfel:

  toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,

   Este permisă organizarea cu prezența fizică în unitățile de învățământ a următoarelor activități:

     Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.