Noi sisteme de semnalizare a limitei de înălțime de 3,5 metri vor fi montate la Pasajul Unirii (Primăria Sectorului 4)

Via: rfi.ro

Un plan de măsuri suplimentare pentru semnalizarea înălţimii maxime admise de 3,5 metri privind circulaţia vehiculelor prin Pasajul Unirii a fost aprobat, joi, în şedinţa Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul municipalităţii, a anunţat Primăria Sectorului 4, într-un comunicat transmis Agerpres.

Planul a fost elaborat de echipa de management tehnic a autorităţii locale, în colaborare cu specialiştii Brigăzii de Poliţie Rutieră, Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, ca urmare a incidentelor înregistrate în interiorul şi exteriorul Pasajului Unirii.

Perioada de implementare a acestor măsuri va fi de aproximativ 60 de zile.

De asemenea, vehiculele cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu vor mai putea circula prin Piaţa Unirii, a informat, joi, Primăria Sectorului 4. Măsura nu se va aplica pentru autobuze, ambulanţe sau maşini de pompieri.

Solicitarea Primăriei Sectorului 4 în vederea restricţionării accesului vehiculelor cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în Piaţa Unirii a avut în vedere expertize tehnice efectuate la Pasajul Unirii şi planşeul Unirii. Conform documentelor, Pasajul Unirii prezintă o stare tehnică “nesatisfăcătoare”.

Din septembrie 2022, după reabilitarea pasajului, au avut loc mai multe incidente cu autocare și camioane care au rămas blocate în pasaj sau au lovit poarta dinaintea intrării de limitare a înălțimii la 3,5 metri.

Cel mai grav accident a avut loc în 23 decembrie 2022, când un autocar cu turiști greci a lovit poarta de înălțime, care a presat plafonul autovehiculului. O persoană a murit, o alta a fost intubată și peste 20 de răniți au fost transportați la cinci spitale.

Un bărbat a murit în accidentul din Pasajul Unirii

Citește articolul pe rfi.ro