Noul coronavirus loveşte din plin. Al doilea cadru medical ucis de COVID-19

Via: Newmoney.ro

O asistentă medicală de la Spitalul Militar Braşov, internată la Spitalul Colentina din Capitală, a murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus, anunță Ministerul Sănătății. Este al doilea cadru medical decedat de la declanşarea epidemiei în România, prima victimă din sistemul medical fiind un ambulanţier de la Suceava.

Din primele informații, asistenta medicală, în vârstă de 58 de ani, este contact al soțului, și el confirmat pozitiv. A fost internată în Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov cu suport ventilator și transferată luni, 6 aprilie, la Spitalul suport Colentina, precizează Ministerul Sănătății.

Potrivit newsbv.ro, femeia se pare că avea probleme pulmonare și fusese diagnosticată iniţial cu gripă. Întrucât a dat semne de recuperare, pacienta a fost detubată vineri, dar, ulterior, starea de sănătate s-a înrăutățit și a decedat azi-noapte. Femeia ar fi fost infectată de soțul ei, controlor pe tren. Şi una dintre fetele decedatei ar fi luat virusul şi se află în stare gravă la un spital din Braşov.

Directorul Spitalului Militar Regina Maria din Braşov, col. dr. Alexandru Keresztes, a postat un mesaj pe Facebook, după ce, astăzi, a fost anunţat decesul unei angajate a unităţii medicale, asistentă de 52 de ani, infectată cu coronavirus.

    Odată cu anunțarea acestui deces, .

    Un alt cadru medical, tot o asistentă, de la Constanța, a murit în data de 3 aprilie, însă femeia, care avea comorbidități, se întorsese în data de 13 martie dintr-un concediu petrecut în Turcia și nu revenise la serviciu, ci intrase direct în carantină. Potrivit Digi24, starea i s-a înrăutățit în carantină și a fost internată apoi în spital.