Numire controversată la vârful radioului public ungar

Via: rfi.ro

David Irving, „istoricul” infam cunoscut pentru negarea Holocaustului, are o lungă relație cu extrema dreaptă maghiară. Odată ce negarea Holocaustului a devenit ilegală în mai multe țări, Irving, căruia îi plăcea să meargă în turnee de conferințe, a fost expulzat din mai multe state, inclusiv Canada și Germania, și a fost închis pentru scurt timp în Austria.

Irving a fost un vizitator frecvent al Ungariei, unde la acea vreme nu exista încă o lege împotriva negării Holocaustului. În 2003, gazdele sale au organizat o întâlnire cu cititorii într-un teatru din Budapesta, care a fost difuzată pe postul MTV-2.

Aici Irving și-a repetat afirmațiile sale false în cadrul unui program al cărui editor, Beatrix Siklósi, nu a exercitat niciun control editorial. Drept urmare, Siklósi, cunoscută deja pentru opiniile politice de extremă dreapta, a fost dată afară de la postul de televiziune public din Ungaria.

Și totuși, ascensiunea lui Siklósi a părut de neoprit. În iulie 2018, a fost numită directorul M5, canalul public cultural ungar.

Și acum, Beatrix este din nou pe prima pagină. A ajuns în culmea carierei sale. Ea va fi directorul Kossuth Rádió.

Pagina ei de Facebook, care era plină de remarci rasiste și antisemite, este astăzi practic goală, cu excepția unei fotografii mari și benigne cu ea.

Astfel că nu mai putem avea parte de nestemate precum: „Israel vine, apărați-vă țara, maghiari!” sau de vești false cum că Israelul a atacat Iranul în 2011, asa cum se putea citi într-o postare a ei.

Vom vedea cât timp va conduce ea Kossuth Rádió. Să sperăm că va pleca în curând după alegerile naționale din 2022 și nu din propria voință, scrie Hungarian Spectrum.

Citește articolul pe rfi.ro