O medalie de aur și două de argint, bilanțul canotajului la Tokyo. Fetele din barca de 8+1, departe de podium

Via: rfi.ro

Echipajul feminin, alcătuit din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea a terminat finala probei olimpice de la Tokyo 2020 pe locul 6, la 3 secunde în spatele Chinei care a prins locul al treilea și la aproape 5 secunde în spatele campioanei olimpice, Canada.

Barca României a început cu un ritm mai scăzut, trecând a 6-a la 500 de metri. La 1.000 de metri situația nu s-a schimbat. Mult dorita revenire nu s-a petrecut nici la 1.500 de metri, România trecând apoi linia de finiș, după 2.000 de metri, pe ultima poziție, cu timpul de 6:04.06.

Medaliile de aur au revenit Canadei, care s-a impus cu timpul de 5:59.13, fiind urmată de Noua Zeelandă și China.

România ratase inițial calificarea directă în semifinale, fiind nevoită să tragă din nou în sesiunea de recalificare, unde au făcut o cursă mult mai bună, câștigând sesiunea cu cel mai bun timp mondial, de 5:52.99.

A fost ultima evoluție a echipajelor de canotaj românești la Tokyo 2020.

De la cei 36 de sportivi din cele 9 bărci calificate erau aşteptate minimum două medalii.

Delegația României a reușit să obțină la Jocurile Olimpice o medalie de aur și altele două de argint, la care se adaugă cea de argint obținută de Ana Maria Popescu, la sabie.

309 medalii a obținut țara noastră de când participă la Jocurile Olimpice: 90 de aur, 97 de argint și 122 de bronz.

Citește articolul pe rfi.ro