O treime din Capitală, fără apă caldă și căldură. Firea: E sabotaj politic!

Via: rfi.ro

ACTUALIZARE: Primarul Capitalei a anunțat, că avaria din Sectoarele 2 și 3 din București a fost remediată. Astfel, cele 300 de blocuri afectate au acum apă caldă și căldură, a declarat Gabriela Firea, care l-a somat totodată pe premierul Ludovic Orban să spună dacă l-a tras la răspundere pe administratorul Elcen pentru problema provocată intenționat.

…………………………………………………………………..

La scurt timp de la avarie, conducerea Termoenergetica, responsabilă de transportul agentului termic, a susţinut că vina ar aparţine ELCEN, care ar fi livrat în sistem apă cu un debit mult prea mare şi cu 20 de grade în plus, magistrala cedând din cauza presiunii.

Ulterior, și primarul Gabriela Firea a acuzat un sabotaj provocat de un așa-numit ordin politic, scopul fiind ca edilul să fie acuzat că îi lasă pe bucureșteni fără căldură.

La scurt timp, USR Bucureşti a acuzat-o pe Gabriela Firea că minte, situaţia fiind de fapt generată de reparațiile incomplete la magistrala care a cedat.

O poziție asemănătoare a venit din partea ELCEN. Societatea care produce agentule termic în Capitală susţine că nu are nicio vină și că Primăria Capitalei încearcă să arunce vina pe ELCEN. ”Primăria nu spune că Termoenergetica a avut o avarie majoră vineri seară. În plus Gabriela Firea că omite să spună că sistemul de termoficare din Bucureşti este în prag de colaps, că ţevile sunt vechi şi ruginite, iar pierderile de apă caldă pe reţea sunt imense”, firmă Elcen într-un comunicat oficial.

Ulterior, și sindicatul ELCEN a dezmințit acuzațiile lansate de primarul general. ”Angajații companiei nu vor acționa niciodată la comandă politică”, au transmis liderii sindicali ai ELCEN.

Citește articolul pe rfi.ro